TURNAJ O POHÁR MFK DUKLA 2018

TURNAJ O POHÁR MFK DUKLA 2018

TURNAJ O POHÁR MFK DUKLA 2018

 

Po 3 týždňoch  sme si zopakovali domáci turnaj v športovej hale Badín s osvedčením herným systémom 6 mužstiev, každý s každým po 20 minút, dokopy sme si mohli vychutnať 15 zápasov. Turnaj sa konal 10.3. v sobotu opäť za účasti našich dvoch mužstiev MFK DUKLA červení a bieli. Naše dva tímy doplnili MFK Dolný Kubín, MFK Ružomberok, Jupie FŠMH Podlavice a futbalisti z FC Nitra. Týchto 6 tímom sa medzi sebou “pobilo“  o pohár MFK Dukla.

Tento turnaj sa nehodnotí jednoducho nakoľko sme obsadili prvé a posledné miesto. Prvé miesto obsadili chlapci v červených dresoch, keď prešli celým turnajom suverénne bez prehry s jediným miernim zakopnutím proti futbalistom z Podlavíc, proti ktorým uhrali bezgólovú remízu. Celkovo s 13 bodmi a so skóre 15:1 sa podarilo obhájiť futbalistom v červených dresoch prvenstvo. Tým sa im podaril husársky kúsok, keď dokázali obhájiť prvé miesto a ako sa hovorí :  „Získať prvé miesto je ťažké ale obhájiť prvenstvo je ešte ťažšie“.  K prvému miestu dopomohli góly  Jakuba Holeka ktorý sa stal so 6 gólmi najlepším strelcom turnaja, zaňho sa zaradil  s 5 presnými zásahmi do čierneho  Adrián Gabriš, Fedor (Feďo) Bednarčik si pripísal na konto 3 góly a jeden presný zásah zaznamenal  Filip Oceľ. Za najlepšie hráča červených bol vyhlásený Fedor Bednarčik.  Na hre červených bolo od prvej minúty turnaja jasne vidieť  že v každom zápase idú dravo za víťazstvom a to bol rozdiel od ostatných  tímov, ktoré vďaka svojmu entuziazmu  dokázali porážať.

Chlapci ktorí si obliekli biele dresy nemusia mať zvesené hlavy aj keď obsadili konečné  6. miesto. Jednoducho sú aj  také dni, keď sa vám nepodarí absolútne nič aj keby ste sa na hlavu postavili. Aj vo vyrovnaných zápasoch sa nám nepodarilo presadiť zo sľubných pozícií   začo sme  pykali, šťastena sa nám otočila chrbtom. Treba ale podotknúť že sme za súpermi zaostávali po technickej stránke. To budeme musieť v tréningoch dobehnúť. Na šťastie a náhodu sa nemôžme donekonečna spoliehať práve naopak, musíme jej ísť oproti. Netreba s toho robiť tragédiu, pravé takéto výsledky musia byť pre našich futbalistov ponaučenie do budúcna. Aj napriek prehrám chlapci na ihrisku vydali zo seba maximum čo sa dá hodnotí len kladne. Za MFK Dukla bieli  bol za najlepšieho hráča vyhlásený Samuel Kolárik.

-->