MFK Zvolen Cup U9 2018

MFK Zvolen Cup U9 2018

Po týždni sa chlapci s MFK DUKLA U-9 predstavili na turnaji v športovej hale Badín.

Hostiteľom sa stal klub MFK Zvolen, ktorý  pozval tímy zo súťaže prípraviek – skupina juh. Turnaju sa zúčastnili : MFK DUKLA BB, Jupie FŠMH Podlavice, MFK  Lokomotíva Zvolen, FK Železiarne Podbrezová a MŠK Novohrad Lučenec.

Na začiatok si naši chlapci zmerali sily s mestským  rivalom Jupie FŠMH Podlavice. Zápas sme začali aktívne s čoho pramenila naša najväčšia šanca, keď sme nastrelili brvno no šťastena sa nám otočila chrbtom a lopta sa odrazila späť do ihriska. Postupne sa hra vyrovnal a dlho to vyzeral že obe mužstvá si podelia body, ale minútu pred koncom sa podarilo chlapcom s Jupie prekonať nášho brankára a upraviť stav stretnutia na konečných 1-0.

Následne sa proti nám postavili chlapci z neďalekého mesta Podbrezová. Zápas sa skončil 1-0 po góle Marca Penksu. Stav stretnutia mohol byť aj vyšší, no naša efektivita v koncovke stroskotávala na dobre chytajúcom brankárovi s Podbrezovej ktorý chytil niekoľko našich samostatných únikov.

Tretí zápas na nás čakal MŠK Novohrad Lučenec, futbalisti z Lučenca nás prevýšil v kombinačnej hre a hlavne v riešení štandardných situácii keď zaznamenali dva góly po rýchlo zahraných  rohoch. Pri našej rozohrávke aktívne napadali s čoho pramenili chyby a aj tretí gól. No najviac ma mrzelo ako trénera že naši mladí futbalisti  hrali ako jednotlivec a nie ako jeden tím, čo sa ´´krásne´´ odzrkadlilo aj na výsledku 3-0.

Posledný zápas sme odohrali proti domácemu Zvolenu. Zápase sme začali rozprávkovo keď sme už po 3 minútach viedli 2-0 vďaka gólu Tadeáša Auxta a utešenému gólu Patrika Genčiho keď z voleja prestrelil všetko čo pred ním stálo. No hlavne sme začali kombinovať vďaka čomu sme si vypracovali niekoľko nádejných príležitostí. Zápas našim chlapcom ukázal že radosť neprichádza len po góloch ale aj po pekných akciách. Chlapci by mali mať na pamäti že : Z gólu sa teší jeden ale z prihrávky sa vždy tešia dvaja.

Na turnaji sme sa umiestnili na 3.Mieste keď až tri tímy mali na konte 6 bodov a tak sa vytvorila mini tabuľka kde sa rozhodovalo o umiestnení medzi tímami : MFK DUKLA BB, MFK  Lokomotíva Zvolen a MŠK Novohrad Lučenec. Za najslepšieho hráča z MFK DUKLA BB bol vyhlásený Fedor Bednarčik.

Konečné umiestnenie:

  1. Jupie FŠMH Podlavice
  2. MŠK Novohrad Lučenec
  3. MFK DUKLA BB
  4. MFK Lokomotíva Zvolen
  5. FK Železiarne Podbrezová

 

Výsledky zápasov:

MFK Dukla – FŠMH Jupie Podlavice                               0:1

FK Železiarne Podbrezová – MFK Dukla                       0:1               Penksa 1

MFK Dukla – MŠK Novohrad Lučenec                           0:3

MFK Dukla  – MFK Zvolen                                                2:0               Genčí 1, Auxt  1

Zostava : Kubiš, Kočvara, Jančiar, Gabriš, Auxt, Penksa, Nociar, Kolárik, Bednarčik, Genči

-->